Leerling-chauffeurs die wachtten om hun examen af ​​te leggen, die hierdoor vertraging hebben opgelopen door Covid-beperkingen, hoopten dat ze op zijn minst online hun theorie-examen zouden kunnen halen om het proces te versnellen

 

Gebrek aan beschikbaarheid

De Road Safety Authority (RSA) heeft een gebrek aan beschikbaarheid voor haar online theorie-examen verdedigd en zegt dat het systeem zoals het is slechts een proefproject is.

 

Leerling-chauffeurs die wachtten om hun examen af ​​te leggen, die vertraging hebben opgelopen door Covid-beperkingen, hoopten dat ze op zijn minst online hun theorie-examen zouden kunnen halen om het proces te versnellen. Ze zijn echter gedwarsboomd door een systeem dat hen simpelweg geen slot laat boeken.

 

 

De RSA zei dat het gebrek aan beschikbaarheid komt omdat de huidige uitrol van het systeem een ​​”pilot online theorie-testservice voor coureurs is om auto’s en motorfietsen op een beperkte basis toe te voegen”.

 

Online dienst

John Paul Guiheen, executive officer voor communicatie van de RSA, zei: “De RSA heeft gewerkt aan het leveren van een online service. Het nieuwe aanbod is online, met maandelijks zo’n 4.000 online theorie-examens voor alle voertuigcategorieën. Dit wordt op pilotbasis uitgerold en tests zijn beschikbaar op basis van wie het eerst komt, het eerst maalt. Later in het jaar komt een nieuwe online dienst breder beschikbaar en als de pilotfase succesvol is, kunnen veel meer klanten ervoor kiezen om de test online te doen.”

 

De RSA zei dat tot nu toe alleen boekingsdata voor juni 2021 zijn vrijgegeven en dat data voor juli en augustus binnenkort bekend zullen worden gemaakt. Oefenen gevaarherkenning vragen vind je online. “Rijderstheorie-tests, via het netwerk van testcentra in het hele land, waren niet beschikbaar voor klanten vanwege beperkingen van de overheid op grond van volksgezondheidsadviezen om de impact van Covid-19 te minimaliseren”, zei Guiheen.

 

“In het licht van de aanzienlijke achterstand van klanten die op tests wachten, zal de RSA de capaciteit in fysieke testcentra vergroten. Hierdoor zal het aantal tests in centra toenemen van gemiddeld ongeveer 15.000 tests per maand (pre-Covid) en zal het toenemen tot 50.000 per maand zodra de dienst weer mag heropenen.

 

Achterstand

“Hoewel de online pilot-service de aanzienlijke achterstand van klanten die wachten op een theorie-examen voor een chauffeur niet meteen zal wegwerken, is het uitgebreid om mensen in staat te stellen op afstand een theorie-examen af ​​te leggen voor alle voertuigcategorieën. Tijdens de pilotfase zullen in eerste instantie op beperkte basis online testen op afstand beschikbaar zijn. Later in het jaar komt daar extra capaciteit bij, zodat meer klanten op afstand hun theorie-examen kunnen afleggen.”

 

Naar schatting wachten momenteel ongeveer 180.000 mensen op een rijexamen, waaronder veel sleutelfiguren. Gratis scooter examen oefenen mogelijk online. Het online boekingssysteem van de RSA heeft geprobeerd de zaken voor die sleutelwerkers te versnellen, waarbij mensen die zich aanmelden bij het boekingssysteem wordt gevraagd om hun werkstatus uit te leggen, in een poging de meest behoeftigen verderop in de rij een boost te geven.

 

De achterstand is verder bemoeilijkt doordat veel van degenen die klaar waren om de test af te leggen niet in staat waren om hun verplichte 12 professionele lessen te halen, terwijl de uitrol van het online theorie-examen verder werd opgehouden door het feit dat het momenteel alleen compatibel met computers die werken op pc-computers met het besturingssysteem Windows 8; het zal niet werken met een Apple-product, hoewel de RSA zegt dat dit moet worden opgelost wanneer de bredere uitrol later in het jaar plaatsvindt.

 

Het is niet alleen een kwestie van mobiel worden die op het spel staat voor mensen. Hard geld is ook het probleem, waarbij veel leerling-chauffeurs te hoge verzekeringspremies betalen totdat ze hun volledige rijbewijs hebben.

 

Jonathan Hehir, algemeen directeur van Coverinaclick.ie, zei: “De steeds erger wordende vertragingen bij het rijexamen kosten veel chauffeurs tussen de € 300 en € 600 extra aan verzekeringspremies, en zonder enige tussenkomst lijkt de wachttijd de komende tijd langer te worden. paar maanden.”